1 κουνουπίδι
Αλεύρι-αλάτι
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μικρό ματσάκι άνηθο
Aλάτι
Πιπέρι
Λάδι
Βράζουμε το κουνουπίδι για λιγότερο χρόνο απ' ότι όταν το προορίζουμε για σαλάτα.
Στη συνέχεια το κόβουμε σε κομματάκια και ετοιμάζουμε το κουρκούτι.
Γίνεται με λίγο ζεστό νερό και αλεύρι, σε αναλογία ώστε να μην είναι πηχτό αλλά ούτε και αραιό.
Προσθέτουμε τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι και το κουνουπίδι που έχουμε κόψει κομματάκια.
Σ' ένα τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι και όταν κάψει καλά παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και βάζουμε στο τηγάνι.
Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές και σερβίρουμε τους κουνουπιδοκεφτέδες ζεστούς.