Kοτόπουλο με Αμύγδαλο
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Υλικά

 

1 κιλό κοτόπουλο

5 σκελίδες σκόρδο

200 γρ. αμύγδαλα άσπρα

4 ώριμες ντομάτες

20 γρ. πελτέ

50 γρ. βούτυρο

100 ml ελαιόλαδο

400 ml νερό

Αλάτι

Πιπέρι

50 ml κρασί

Εκτέλεση


 

Σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές και αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα γουδί σπάμε τα αμύγδαλα μαζί με το σκόρδο και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο.

Ρίχνουμε το κρασί και κατόπιν την ντομάτα, τον πελτέ, το νερό, το βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας κατά διαστήματα και προσέχοντας να μη σωθούν όλα τα υγρά.

Μπορούμε να ζεματίσουμε το κοτόπουλο σε μερίδες κομμένο και να του αφαιρέσουμε την πέτσα πριν το τηγανίσουμε.

Θα ήταν προτιμότερο να το αλευρώσουμε πριν το τηγανίσουμε.

Εφόσον δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τομάτα πελτέ, χρησιμοποιούμε 2 ώριμες τριμμένες ντομάτες και 100ml κόκκινο αρετσίνωτο κρασί.

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2018 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ