Kostantakis Cave Winery
Μοιράσου το

Λίγα Λόγια

Στο όμορφο ψαροχώρι της Μήλου, την Πολλωνία (ή Απολλώνια), στα βορειοανατολικά του νησιού, βρίσκονται οι αμπελώνες του Οινοποιείου Κωνσταντάκη.

 

Εκεί ο Κώστας Μάλλης (ο Κωνσταντάκης αυτοπροσώπως) οινοποιεί τα τελευταία δύο χρόνια τρία κρασιά: το Selection, που είναι ένα χαρμάνι από Ασύρτικο και Σαββατιανό, το Λευκό Spilia από Σαββατιανό και Ροδίτη και το Ροζέ Spilia, χαρμάνι Μανδηλαριάς με Ροδίτη και Μοσχάτο.

 

Οι αμπελώνες απολαμβάνουν τα ηφαιστειογενή εδάφη του νησιού και η οινοποίηση γίνεται έως τώρα με τον παραδοσιακό τρόπο και με αυτόχθονες ζύμες (wild fermentation), σε υπόσκαφες σπηλιές περιτριγυρισμένες από τα αμπέλια, ενώ στα άμεσα σχέδια του οινοποιού είναι να αναβαθμίσει το οινοποιείο με σύγχρονο εξοπλισμό.

 

Με την επίβλεψη του οινολόγου Χρήστου Κανελλακόπουλου παράγονται για την ώρα γύρω στις 5.000 φιάλες συνολικά, τις οποίες βρίσκουμε αποκλειστικά και μόνο στο νησί.  

 

Επισκέψιμο κατόπιν συνεννοήσεως.

Χάρτης
comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2018 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ