Αρχή
Aegean Cuisine
Μανιφέστο Κυκλαδίτικης Κουζίνας
Γίνε μέλος
Δραστηριότητες
Βιβλίο
Γλωσσάρι
Χάρτης
Forum
Είσοδος
Εγγραφή
Επιχειρήσεις
Προϊόντα
Συνταγές
Αρχή
Ορεκτικά
Δυσκολία
3/10
Κάρπαθος
Μοιράσου το
Κοπέλες Καρπάθου (Σπανακόπιτες)
Γεώργιος Μαγιάφης
Σύλλογος Εστιατόρων Καρπάθου
Υλικά
1 κιλό σπανάκι
1 κιλό σέσκουλα ή μερολάχανα
2-3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι λάδι
1/2 φλυτζάνι ρύζι
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Για τη ζύμη:
1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας μαγιά
1 φλυτζάνι λάδι
Λίγο αλάτι και χλιαρό νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα.
Τα κόβουμε και τα τρίβουμε με λίγο αλάτι.
Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το μίγμα είναι έτοιμο.
Βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε σιγά με το χλιαρό νερό.
Χρησιμοποιούμε τόσο νερό μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και εύπλαστη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες, τις οποίες ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο.
Σε κάθε ένα φύλλο βάζουμε λίγο μίγμα και ενώνουμε τις άκρες.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Please enable JavaScript to view the
comments powered by Disqus.
comments powered by
Disqus