Κοπέλες Καρπάθου (Σπανακόπιτες)
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Γεώργιος Μαγιάφης
Σύλλογος Εστιατόρων Καρπάθου

Υλικά

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 κιλό σέσκουλα ή μερολάχανα
  • 2-3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • 1/2 φλυτζάνι ρύζι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κύμινο
  • Για τη ζύμη:
  • 1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιά
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • Λίγο αλάτι και χλιαρό νερό
Εκτέλεση

 

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα.
  • Τα κόβουμε και τα τρίβουμε με λίγο αλάτι.
  • Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το μίγμα είναι έτοιμο.
  • Βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε σιγά με το χλιαρό νερό.
  • Χρησιμοποιούμε τόσο νερό μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και εύπλαστη.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες, τις οποίες ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο.
  • Σε κάθε ένα φύλλο βάζουμε λίγο μίγμα και ενώνουμε τις άκρες.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

 

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ