Αρχή
Aegean Cuisine
Μανιφέστο Κυκλαδίτικης Κουζίνας
Γίνε μέλος
Δραστηριότητες
Βιβλίο
Γλωσσάρι
Χάρτης
Forum
Είσοδος
Εγγραφή
Επιχειρήσεις
Προϊόντα
Συνταγές
Αρχή
Ορεκτικά
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το
Κωνοπιτσάκια με Ραγού Καραβίδας και Τυρί Κρέμα
Συνταγή: Λευτέρης Λαζάρου
Άρθρο: Κωνσταντίνα Αθανασίου
Πηγή: Εφημερίδα «ICookGreek», Δεκέμβριος 2007
Υλικά
8 κωνοπιτσάκια
50 γρ. τυρί κρέμα με γιαούρτι
100 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
50 ml ελαιόλαδο
½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι
Λίγη ζάχαρη
½ κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γρ. σάλτσα ντομάτας
200 γρ. καραβιδόψιχα χοντροκομμένη
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση βάζοντας σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο μαζί με το ξερό κρεμμύδι και σοτάροντας μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τις καραβίδες, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το δυόσμο, το μαϊντανό και σοτάρουμε για 4’.
Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, βράζουμε για 3’ ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Μόλις είναι έτοιμο, το ανακατεύουμε με το τυρί κρέμα.
Ψήνουμε τα κωνοπιτσάκια στο φούρνο στους 220
ο
C και στη συνέχεια τα γεμίζουμε με το ραγού καραβίδας.
Σερβίρουμε σε 4 πιάτα και στολίζουμε με λίγα φύλλα σαλάτας.
Please enable JavaScript to view the
comments powered by Disqus.
comments powered by
Disqus