Πηγή: Nίκη Mηταρέα έθνος της Κυριακής 25/09/2011 σελ09
Υλικά
3 φύλλα κρούστας
1 κιλό κολοκύθια τριμμένα
3 κρεμμύδια μεγάλα τριμμένα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
3 αβγά
1 φλιτζ. ρύζι βρασμένο
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
300 γρ. ανθότυρο τριμμένο
½ φλιτζ. γάλα
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια με το αλάτι, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε τα κολοκύθια.
Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μόλις κρυώσει προσθέτουμε το ρύζι, τη φέτα, τον δυόσμο, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε ένα φύλλο και απλώνουμε επάνω τη γέμιση.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και ρίχνουμε επάνω τα αβγά με το γάλα, τα οποία έχουμε ήδη χτυπήσει σε μπολ.
Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.