Κολοκυθοανθοί Γεμιστοί με Ρύζι
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Ιωάννης Παπακωνσταντής
Νάξος

Υλικά

  • 40 ανθοί κολοκυθιού
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 11/2 φλιτζάνι ρύζι νυχάκι
  • 1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση

  • Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, ρίχνουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά μαζί και τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε, βάζουμε μια κουταλιά γέμιση σε κάθε ανθό, διπλώνουμε τα φύλλα του και το κλείνουμε και το τοποθετούμε στην κατσαρόλα από την ανάποδη.
  • Ρίχνουμε το νερό στην κατσαρόλα να σκεπάσει την επιφάνειά τους, μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για μισή ώρα.
comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ