Αρχή
Aegean Cuisine
Μανιφέστο Κυκλαδίτικης Κουζίνας
Γίνε μέλος
Δραστηριότητες
Βιβλίο
Γλωσσάρι
Χάρτης
Forum
Είσοδος
Εγγραφή
Επιχειρήσεις
Προϊόντα
Συνταγές
Αρχή
AEGEAN CUISINE
Δυσκολία
3/10
Κάρπαθος
Μοιράσου το
Κατσίκι Γεμιστό
Γεώργιος Μαγιάφης
Σύλλογος Εστιατόρων Καρπάθου
Υλικά
1 κατσίκι 8 κιλά περίπου
1 κατσικίσια συκωταριά
2-3 κρεμμύδια ξερά
1 κιλό ρύζι
1/2 κιλό χόνδρο
2 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ
1/2 ξύλο κανέλλα
3-4 γαρύφαλλα
1 φλυτζάνι λάδι
1 λεμόνι
4 ποτήρια νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Αφαιρούμε το κεφάλι από το κατσίκι και κρατάμε το κουφάρι (σώμα).
Το πλένουμε, το τρίβουμε καλά με το λεμόνι και το αλατοπιπερώνουμε.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τη συκωταριά ψιλοκομμένα.
Προσθέτουμε το νερό, την κανέλλα, τα γαρύφαλλα, κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
Όταν βράσει ρίχνουμε το ρύζι και το χόνδρο και τα αφήνουμε μέχρι να απορροφήσει το νερό.
Γεμίζουμε το κατσίκι και το βάζουμε σε ταψί με λίγο νέρο.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 4 ώρες περίπου.
Please enable JavaScript to view the
comments powered by Disqus.
comments powered by
Disqus