- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα και καβουρδίζουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον πελτέ και αρκετό νερό για να καλυφθούν τα περιεχόμενα της κατσαρόλας.
- Βάζουμε να πάρουν βράση.
- Κατεβάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις πατάτες.
- Προσθέτουμε περισσότερο νερό εάν χρειαστεί για να σκεπαστούν τα περιεχόμενα της κατσαρόλας.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, εάν χρειάζεται.
- Συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι το κρέας και οι πατάτες να μαλακώσουν και το ζουμί να μειωθεί και να γίνει πηχτή σάλτσα.
- Σερβίρουμε.
Το νησιώτικο κατσίκι είναι αδιαμφισβήτητα το πιο νόστιμο κρέας στο Αιγαίου λόγω των άπειρων άγριων χόρτων και βοτάνων που βόσκει.