Κατσικάκι Κοκκινιστό με Πατάτες
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Νταϊάνα Κόχυλα
Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine

Υλικά

  • 1 φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κιλά κατσίκι κομμένο σε μερίδες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε τέταρτα,
  • Αλάτι και πιπέρι, όσο θέλουμε
  • 2 φλιτζ. κομμένη φρέσκια ντομάτα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 4 μεγάλες πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε τέταρτα
Εκτέλεση

 

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα και καβουρδίζουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αλατοπιπερώνουμε.
  • Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον πελτέ και αρκετό νερό για να καλυφθούν τα περιεχόμενα της κατσαρόλας.
  • Βάζουμε να πάρουν βράση.
  • Κατεβάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες.
  • Προσθέτουμε περισσότερο νερό εάν χρειαστεί για να σκεπαστούν τα περιεχόμενα της κατσαρόλας.
  • Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, εάν χρειάζεται.
  • Συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι το κρέας και οι πατάτες να μαλακώσουν και το ζουμί να μειωθεί και να γίνει πηχτή σάλτσα.
  • Σερβίρουμε.

 

 

Το νησιώτικο κατσίκι είναι αδιαμφισβήτητα το πιο νόστιμο κρέας στο Αιγαίου λόγω των άπειρων άγριων χόρτων και βοτάνων που βόσκει.

 

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ