Αρχή
Aegean Cuisine
Μανιφέστο Κυκλαδίτικης Κουζίνας
Γίνε μέλος
Δραστηριότητες
Βιβλίο
Γλωσσάρι
Χάρτης
Forum
Είσοδος
Εγγραφή
Επιχειρήσεις
Προϊόντα
Συνταγές
Αρχή
Νησιά
Κυκλάδες
Δυσκολία
3/10
Σίφνος
Μοιράσου το
Καππαροσαλάτα Σίφνου
Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine
Υλικά
2 φλιτζ. ξερή κάππαρη
½ φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 φύλλα δάφνης
2-3 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
Αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε
Εκτέλεση
Σιγοβράζουμε την κάππαρη σε νερό για 2-3 ώρες μέχρι μαλακώσει.
Τη βγάζουμε, τη στραγγίζουμε και την ξεπλένουμε πολύ καλά.
Τη στύβουμε μέχρι να στεγνώσει καλά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα φύλλα δάφνης.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
Προσθέτουμε την κάππαρη και το ξίδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να σφίξει και να μαλακώσει το μείγμα.
Αλατοπιπερώνουμε.
Για το σερβίρισμα: βάζουμε λίγο σε ψημένο ψωμί και σερβίρουμε.
Please enable JavaScript to view the
comments powered by Disqus.
comments powered by
Disqus