Καππαροσαλάτα Σίφνου
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine

Υλικά

  • 2 φλιτζ. ξερή κάππαρη
  • ½ φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2-3 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε
Εκτέλεση

  • Σιγοβράζουμε την κάππαρη σε νερό για 2-3 ώρες μέχρι μαλακώσει.
  • Τη βγάζουμε, τη στραγγίζουμε και την ξεπλένουμε πολύ καλά.
  • Τη στύβουμε μέχρι να στεγνώσει καλά.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα φύλλα δάφνης.
  • Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
  • Προσθέτουμε την κάππαρη και το ξίδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να σφίξει και να μαλακώσει το μείγμα.
  • Αλατοπιπερώνουμε.
  • Για το σερβίρισμα: βάζουμε λίγο σε ψημένο ψωμί και σερβίρουμε.
comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2017 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ