Αρχή
Aegean Cuisine
Μανιφέστο Κυκλαδίτικης Κουζίνας
Γίνε μέλος
Δραστηριότητες
Βιβλίο
Γλωσσάρι
Χάρτης
Forum
Είσοδος
Εγγραφή
Επιχειρήσεις
Προϊόντα
Συνταγές
Αρχή
Ορεκτικά
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το
Καπνιστός Ξιφίας με Σκορδόψωμο
Συνταγή: Λευτέρης Λαζάρου
Άρθρο: Κωνσταντίνα Αθανασίου
Πηγή: Εφημερίδα «ICookGreek», Δεκέμβριος 2007
Υλικά
20 φέτες καπνιστό ξιφία
1 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε φέτες
50 ml ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο για το άλειμμα
½ κουταλάκι του γλυκού πουρέ σκόρδου
Λίγο αλάτι
Ντομάτες ψιλοκομμένες για το σερβίρισμα
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Απλώνουμε τις φέτες του ξιφία σε 4 πιάτα και από πάνω ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Ετοιμάζουμε το σκορδόψωμο βάζοντας σε ένα μπολ τον πουρέ σκόρδου μαζί με το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά.
Αλατίζουμε ελαφρά τις φέτες της μπαγκέτας και τις αλείφουμε με το μείγμα του σκόρδου.
Τις ψήνουμε στη σχάρα και από τις 2 πλευρές και στη συνέχεια τις τοποθετούμε πάνω από τον ξιφία.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα ντοματάκια και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Please enable JavaScript to view the
comments powered by Disqus.
comments powered by
Disqus