Καλαμαράκια Γεμιστά
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Μανώλης Σμάλιος

Υλικά

  • 1 ½ κιλό καλαμαράκια περίπου 6-7 μέτρια καλαμάρια
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
  • 4 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

 

  • Πλένετε και καθαρίζετε τα καλαμάρια.
  • Αφαιρείτε το δέρμα από την κουκούλα και κόβετε τα πλοκάμια σε μικρά κομματάκια.
  • Βάζετε μισό λάδι σε μία κατσαρόλα, ρίχνετε τα πλοκάμια να τσιγαριστούν μαζί με τα κρεμμύδια, προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τις αφήνετε να πάρουν μία βράση, ρίχνετε το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι, με λίγο ζεστό νερό (αν θέλετε βάζετε μία κατσαρόλα μπελτέ στο νερό).
  • Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά και ρίχνετε το ρύζι.
  • Το ανακατεύετε και το αφήνετε για 5 λεπτά να βράσει.
  • Με αυτή τη γέμιση θα γεμίσετε τις κουκούλες των καλαμαριών (όχι μέχρι πάνω, αφήστε λίγο κενό για να σκάσει το ρύζι) και θα τις κλείσετε με οδοντογλυφίδα, για να μην χυθεί η γέμιση.
  • Τα βάζετε στην κατσαρόλα και ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι, τις τσιγαρίζετε λίγο (για να ροδίσουν) και με την υπόλοιπη γέμιση που έμεινε και με 3 ποτήρια νερό τα αφήνουμε να βράσουν για 1μισή ώρα περίπου.
  • Κατά την διάρκεια του μαγειρέματος αν χρειαστεί να προσθέσουμε νερό βάζουμε όσο τραβάει μέχρι να μαλακώσει το καλαμάρι.

 

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ