Καβουρμάς
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Μανώλης Σμάλιος

Υλικά

  • 3 kg χοιρινή σπάλα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 5 κουταλιές αλάτι
  • 1 kg βούτυρο φυτίνη
  • Κορίανδρος
Εκτέλεση

  • Βάζουμε από βραδύς το κρέας σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν τα υγρά του και το αλατίζουμε ανακατεύοντάς το με κορίανδρο.
  • Την άλλη μέρα το βάζουμε σε ανοιχτή κατσαρόλα και το σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για 20-25 λεπτά μέχρι να απορροφήσει όλα του τα υγρά.
  • Μετά ρίχνουμε το ανακάτεμα μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κρέας.
  • Είναι σημαντικό να το ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα.
  • Όταν ετοιμαστεί το αφήνουμε να κρυώσει και το φυλάμε σε δοχείο με το βούτυρο να καλύβει το κρέας.
comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ