Γλυκό Παπυλώνα
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Γεώργιος Κιουλάφης
Νάξος

Υλικά

  • 1 κιλό φλούδες παπυλώνα
  • Λίγο χυμό λεμονιού
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση

 

  • Ξύνουμε με τρίφτη την παπυλώνα, τα πλένουμε και παίρνουμε τις φλούδες τις οποίες τις κόβουμε σε μικρές φετούλες.
  • Βράζουμε για 7 λεπτά επί 3 φορές τις παπυλώνες και κάθε φορά αλλάζουμε το νερό.
  • Θα πρέπει να μαλακώσει.
  • Στεγνώνουμε στη πετσέτα.
  • Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 10 λεπτά και προσθέτουμε την παπυλώνα και ρίχνουμε και λίγο από το ξύσμα παπυλώνας.
  • Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε για λίγο.
  • Την επόμενη ξαναδένουμε το γλυκό και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

 

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ