ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΣ
Μοιράσου το

Λίγα Λόγια
Γκρινιάρης, ένα καλά κρυμμένο γευστικό μυστικό! Κρυμμένο πίσω από τη μεγάλη παλιά παραδοσιακή πλατεία του Αη Γιάννη, βρίσκεται ένα μικρό αλλά θαυματουργό στέκι για καλό φαγητό και εκπαιδευμένα μουσικά αυτιά! Ο «Γκρινιάρης», το παραδοσιακό θαλασσινό μεζεδοπωλείο, με το μεγάλο χταπόδι ως σήμα κατατεθέν του, υποδέχεται τον κόσμο του στη γεμάτη από λουλούδια και φυτά αυλή, όπου κυριαρχούν οι ευωδιές από το αγιόκλιμα και το γιασεμί. Το καλοκαίρι, η αυλή γεμίζει με γέλια και τραγούδια και όμορφα, νόστιμα πιάτα πάνω στα μικρά τραπεζάκια του, ενώ το χειμώνα το μαγαζί υποδέχεται τους φίλους του στον εσωτερικό χώρο, τον οποίο διακοσμούν αγαπημένοι καλλιτέχνες, στοιχεία της παραδοσιακής μουσικής και τέχνης αλλά και πρόσωπα από άλλες εποχές. Το εσωτερικό του μαγαζιού μαρτυρά και την καταγωγή των ιδιοκτητών του, του Γιάννη και της Λίτσας, που αποφάσισαν να ντύσουν με την Κάλυμνο τόσο το μαγαζί όσο και το μενού τους. Πέρα από τη διακόσμηση, όμως, αυτό που γεμίζει το χώρο είναι οι μυρωδιές από τα φαγητά του Γκρινιάρη! Τα υλικά που συνθέτουν το κάθε πιάτο του μαγαζιού είναι προσεκτικά και ειδικά επιλεγμένα για να αναδεικνύουν τη γεύση και την ποιότητα κάθε συνταγής, που είναι αποτέλεσμα δοκιμής από τους μαγαζάτορες και πλήρους αποδοχής από τους πελάτες του! Κρίθινες κουλούρες από την Κάλυμνο, για την πιο παραδοσιακή σαλάτα της Καλύμνου, το «μερμιζέλι», γαρίδες «γκρινιάρικες», αλλά και πιο ήσυχες, για το πιο γνωστό πιάτο του μαγαζιού, το ρυζότο, φασολάκια φτιαγμένα με σκόρδο, ζουμεροί χταποδοκεφτέδες και σουπιά με το μελάνι της, που αντί να μαυρίζει, σε βγάζει ασπροπρόσωπο για την επιλογή σου! Αυτά και μερικά άλλα μεζεδάκια, φτιαγμένα με ποιότητα και πολλή αγάπη. Και αφού φας και πιεις, δύο φορές την εβδομάδα έχεις την ευκαιρία να συνοδέψεις το φαγητό σου με όμορφες μουσικές, που θα σε ταξιδέψουν σε παλιές εποχές και όχι μόνο! Καλό Φαγητό και όμορφη μουσική, λοιπόν, σε ένα χώρο φτιαγμένο για διασκέδαση και απόλαυση και απαλλαγμένο από κακές συνήθειες, όπως το τσιγάρο, το οποίο επιτρέπεται αυστηρά, αλλά μόνο εκτός! Και μια μικρή συμβουλή, για τους φίλους που ξέρουν και γι’ αυτούς που θα μάθουν: Κλείστε τραπέζι από νωρίς, γιατί κανείς δε θέλει να περιμένει πεινασμένος! Καλοκαίρι: Δευτέρα-Σάββατο 19:00-24:00, Κυριακή: Κλειστά Χειμώνα: Τρίτη -Σάββατο: 19:00-24:00, Κυριακή: 12:00-17:00
Χάρτης
comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ