Γίδα Βραστή – Σούπα
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Δήμος Ίου

Υλικά

  • Γίδα κομμένη σε μέτρια κομμάτια 
  • Λίγες πατάτες – κρεμμύδια – καρότα 
  • Λίγο ρύζι γλασέ
  • Δύο αυγά 
  • Χυμός λεμονιού
Εκτέλεση

 

  • Βράζουμε τη γίδα σε δυνατή φωτιά.
  • Μόλις πάρει την πρώτη βράση αλλάζουμε το νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο, προσθέτοντας τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τα καρότα.
  • Μόλις το κρέας μαλακώσει το αφαιρούμε όπως και τα λαχανικά και σουρώνουμε το ζωμό.
  • Προσθέτουμε στον ζωμό το ρύζι και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει λίγο και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι και προσθέτουμε λίγο ζωμό.
  • Κατόπιν ενώνουμε το αυγολέμονο με τη σούπα.
  • Σερβίρουμε σε τη σούπα, προσθέτοντας σε κάθε πιάτο και από ένα κομμάτι γίδα.

 


Το φαγητό αυτό είναι το έδεσμα που προσφέρεται στα παραδοσιακά πανηγύρια του Αγίου Ιωάννη Καλάμου και της Ψάθης.

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ