Γιαπράκια με Κιμά Τήλου
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Πηγή: Nίκη Mηταρέα Έθνος της Κυριακής 04/09/2011 σελ9

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά χοιρινό
  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερό
  • ½ κιλό αμπελόφυλλα
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Τον χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 αβγά
Εκτέλεση

 

  • Ζεματάμε τα αμπελόφυλλα και τα στραγγίζουμε. Σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τον κιμά με το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και το νερό, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
  • Στρώνουμε λίγα αμπελόφυλλα στον πάτο της κατσαρόλας και με τα υπόλοιπα τυλίγουμε τη γέμιση φτιάχνοντας γιαπράκια.
  • Τα τοποθετούμε σε σειρά στην κατσαρόλα όπου έχουμε στρώσει τα αμπελόφυλλα και προσθέτουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, μια πρέζα αλάτι και τα καλύπτουμε με ένα πιάτο.
  • Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για μισή ώρα.
  • Για το αβγολέμονο (προαιρετικά), χτυπάμε σε βαθύ μπολ τα αβγά με τον χυμό λεμονιών και το ζουμί από τα γιαπράκια, ρίχνουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και κλείνουμε τη φωτιά.

 

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ