Γεμιστά ή Σκαλτσούνια Ανάφης
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

ΚΕΠ Κοινότητας Ανάφης

Υλικά

  • Αλεύρι
  • Λάδι
  • Ξύδι
  • Αλάτι

Γέμιση:
10 φλυτζ. σουσάμι
5 φλυτζ. φρυγανιά
Κανέλλα - γαρύφαλλα
Μοσχοκάρυδο
Πορτοκάλι τριμμένο

Σιρόπι:
8 φλυτζ. ζάχαρη
4 φλυτζ. νερό
4 φλυτζ. μέλι

Εκτέλεση

 

  • Καβουρδίζουμε το σουσάμι μέχρι να ροδοκοκκινίσει, στην συνέχεια το κοπανάμε σε γουδί, προσθέτουμε στο σουσάμι την τριμμένη φρυγανιά, την κανέλλα, τα γαρύφαλλα, το μοσχοκάρυδο και το τριμμένο πορτοκάλι.
  • Βράζουμε το σιρόπι μέχρι να πάρει μία βράσει και όταν κρυώσει προσθέτουμε το μίγμα του σουσαμιού, το ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε ένα βράδυ.
  • Στην συνέχεια ανοίγουμε φύλο και κόβουμε το φύλο στρογγυλά διαμέτρου 10 cm.
  • Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε το φύλο στα δύο.
  • Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Όταν κρυώσουν λίγο τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ