Μοιράσου το


Στη μαγευτική Σαντορίνη, η Γαία Οινοποιητική έδωσε διαφορετική πνοή στο παραθαλάσιο ντοματάδικο, που μεταμορφώθηκε σε οινοποιείο

Στη μαγευτική Σαντορίνη, η Γαία Οινοποιητική έδωσε διαφορετική πνοή στο παραθαλάσιο ντοματάδικο, που μεταμορφώθηκε σε οινοποιείο. Το δωρικής αρχιτεκτονικής κτίριο χτίστηκε το 1932 και δούλεψε ως ντοματάδικο έως το 1976. "Ηταν ένα από τα δεκατρία ντοματάδικα του νησιού και από τα τελευταία που σταμάτησαν να λειτουργούν", εξηγεί ο οινολόγος Δρ. Γιάννης Παρασκευόπουλος.

"Το 1999 αγοράσαμε τον χώρο. Το οινοποιείο είναι εξαιρετικά σύγχρονο. Δεν είναι χλιδάτο, αλλά πιστεύω ότι η πατίνα του χρόνου του χαρίζει αισθητική αξία. Ανεπιτήδευτη αρχιτεκτονική", συνεχίζει. 

Ενα λειτουργικό κτίριο χτισμένο από πέτρα, στον ευρύτερο χώρο του οποίου βρίσκεται και το οξοποιείο. Η αύρα της θάλασσας το αγκαλιάζει και αυτήν ακριβώς την αύρα ανακαλύπτεις σε κάθε γουλιά του κρασιού Θαλασσίτη.

"Το όνομα του κρασιού συναντά τη σωστή ετικέτα στον ιδανικό χώρο παραγωγής. Ο δεμένος με τη θάλασσα Θαλασσίτης, παράγεται εκεί όπου όλα έρχονται και δένουν. Θεωρώ πως είναι καρμικό", λέει ο οινοποιός.

Το οινοποιείο της Γαία Οινοποιητική είναι επισκέψιμο από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο και ανοιχτό από το πρωί 11.00 έως τις 16.00 το απόγευμα. Πληροφορίες: τηλ. 22860-34186

Πηγή: Νίκη Μηταρέα ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 29/05/2011 σελ23

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ