Γαελλόπιτα από τη Σύμη
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Νταϊάνα Κόχυλα
Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine

Υλικά

  • 1 κιλό αθερίνα
  • Αλάτι
  • 2 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 ½ φλιτζ. ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με τον χυμό τους
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • ½ φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • 1 φλιτζ. τριμμένη γραβιέρα
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο ή άλλο λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση

 

  • Πλένουμε τα ψάρια.
  • Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα ανακατεύουμε και κατόπιν τα αφήνουμε να στραγγίξουν για 15 λεπτά.
  • Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τις ντομάτες με τον χυμό τους, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα βότανα, το τυρί και την μαγειρική σόδα.
  • Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα.
  • Προσθέτουμε τα ψάρια και ανακατεύουμε.
  • Ζεσταίνουμε 5 εκ. ελαιόλαδο ή άλλο λάδι σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι.
  • Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα με τα ψάρια μέσα στο καυτό λάδι.
  • Τα τηγανίζουμε γυρίζοντάς τα μία φορά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκαφετί χρώμα.
  • Τα αφήνουμε να στραγγίξουν και προσθέτουμε λάδι εάν χρειαστεί.
  • Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας.
  • Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.


Γαέλλα είναι η αθερίνα στην τοπική διάλεκτο της Σύμης.

 

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ