Αρχή
Aegean Cuisine
Μανιφέστο Κυκλαδίτικης Κουζίνας
Γίνε μέλος
Δραστηριότητες
Βιβλίο
Γλωσσάρι
Χάρτης
Forum
Είσοδος
Εγγραφή
Επιχειρήσεις
Προϊόντα
Συνταγές
Αρχή
Ορεκτικά
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το
Φαβατοκεφτέδες με Σος Κάπαρης και Ντομάτας
Συνταγή:
Δειπνητής, deipnitis@enet.gr
Πηγή: Εφημερίδα «Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία», 19 Ιουνίου 2010
Υλικά
3 φλιτζάνια προβρασμένης φάβας
½ φλιτζάνι σιμιγδάλι
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένης μέντας
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένου μαϊντανού
½ φλιτζάνι σιμιγδάλι για το πανάρισμα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
1 φλιτζάνι κάπαρη
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
1 τενεκεδάκι ντομάτας Σαντορινιάς ή 1 φλιτζάνι πολτός ντομάτας Σαντορινιάς
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
2 φύλλα δάφνης
1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και σχηματίζουμε μικρές μπάλες, με διάμετρο 5 εκατοστά και 1 εκατοστό ύψος.
Πασπαλίζουμε τους φαβατοκεφτέδες με σιμιγδάλι και τηγανίζουμε με ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν το χρώμα του μελιού.
Τους στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
Ξαλμυρίζουμε την κάπαρη σε νερό και τη στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά.
Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και σβήνουμε με κρασί.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, την κάπαρη και τα φύλλα δάφνης και σιγοβράζουμε.
Σερβίρουμε τους φαβατοκεφτέδες χωριστά από τη σάλτσα.
Please enable JavaScript to view the
comments powered by Disqus.
comments powered by
Disqus