Φάβα Κλασική και Φάβα Παντρεμένη
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Συνταγή: Δειπνητής, deipnitis@enet.gr
Πηγή: Εφημερίδα «Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία», 19 Ιουνίου 2010

Υλικά

  • Φάβα Σαντορίνης
  •  Κρεμμύδι
  •  Κάπαρη
  •  Λεμόνι
Εκτέλεση

 

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 4 μέρη νερό, 1 μέρος φάβα, αλάτι, πιπέρι κι ένα ολόκληρο κρεμμύδι καθαρισμένο.
  • Αφού η φάβα πάρει βράση, την ξαφρίζουμε μερικές φορές και χαμηλώνουμε τη φωτιά, ώστε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 30 με 45 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  • Προσθέτουμε νερό, αν χρειαστεί.
  • Οσο περνάει η ώρα βλέπουμε ότι η φάβα γίνεται ένας πηχτός χυλός.
  • Είναι πλέον έτοιμη για σερβίρισμα.
  • Σερβίρεται σε βαθύ πιάτο, όπου προσθέτουμε λάδι και ανακατεύουμε.
  • Γαρνίρεται με ωμό κρεμμύδι, κάπαρη και λεμόνι.
  • Αν θέλουμε να φτιάξουμε φάβα παντρεμένη τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι ένα κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες.
  • Οταν τσιγαριστεί ρίχνουμε τη μαγειρεμένη φάβα.
  • Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι η φάβα να τραβήξει το λάδι.
  • Σερβίρεται με κάπαρη και ψιλοκομμένη τομάτα.

 

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ