Χταποδοκεφτέδες
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Μανώλης Σμάλιος

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά από χταπόδι
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κιλό μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 αυγό (προαιρετικά)
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • Λίγη φρυγανιά τριμμένη
  • Λίγη θρίμπη
  • Μισή κουταλιά αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση

 

  • Βάζουμε σε μία λεκάνη όλα τα υλικά και το ψωμί βρεγμένο και καλά στραγγισμένο, τα ζυμώνουμε καλά για να γίνει η ζύμη σφιχτή.
  • Αν η ζύμη είναι μαλακή προσθέτουμε ακόμα λίγη φρυγανιά.
  • Τους πλάθουμε στρογγυλούς, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε στο τηγάνι σε μπόλικο καυτό λάδι.

 

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ