Χοιρινό με σέλινο
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Συστατικά/Προετοιμασία

Υλικά (για 6 μερίδες):

1κ. σέλινο χοντρό

1 ½ κ. χοιρινό κομμένο κομμάτια (με λίγο πάχος)

200 γρμ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 ποτήρι λευκό κρασί αρετσίνωτο

το χυμό από 1-2 λεμόνια

2 αυγά (προαιρετικά για το αυγολέμονο)

αλάτι, πιπέρι, φύλλο δάφνης

 

Οδηγίες/Περιγραφή

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά, κόβουμε σε κομμάτια και ζεματάμε το σέλινο.

Τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και μόλις ξανθύνουν βάζουμε και το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε λίγα λεπτά με σκεπασμένη κατσαρόλα και μετά βάζουμε λίγο νερό και αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί. Όταν κοντεύει ρίχνουμε το σέλινο, συμπληρώνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν και αφήνουμε να γίνουν σε σιγανή φωτιά. Δοκιμάζουμε και όταν έχουν βράσει τόσο το κρέας όσο και το σέλινο, σβήνουμε.

Για το αυγολέμονο: Χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε σιγά σιγά χυμό λεμονιού και επίσης σιγά σιγά λίγο από το ζουμί που υπάρχει στην κατσαρόλα. Μετά περιχύνουμε το φαγητό.

Προσοχή! Αν χρειαστεί να ξαναζεστάνουμε το φαγητό για οποιονδήποτε λόγο, δεν θα πρέπει να βράσει γιατί θα «κόψει» το αυγολέμονο!

 

Πηγή: «Σιφνέϊκες γεύσεις»

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ