Μοιράσου το


Ένα κρεμώδες επιτραπέζιο τυρί που έχει ως βάση την Πετρωτή και παίρνει το όνομα του από το στρογγυλό σε σχήμα μπάλας σχήμα του.

Όταν η πετρωτή είναι έτοιμη, θρυμματίζεται, και, αφού προστεθεί αλάτι, αναπλάθεται σε μικρά μπαλάκια (περίπου στο μέγεθος μιας γροθιάς).

Στη συνέχεια, τοποθετείται σε σακούλες (τσαντίλες ή πανιά) και κρεμιέται έξω, σε δροσερούς, σκιερούς χώρους, όπου οι συνθήκες το βοηθούν να στραγγίσει και να ξεραθεί ακόμα περισσότερο.

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ