Αραντιστά
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Νταϊάνα Κόχυλα
Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine

Υλικά

  • 2 φλιτζ. αλεύρι
  • Αλάτι
  • ½ – 1 φλιτζ. νερό
  • 250 γρ. φακές
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ½ φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση

 

  • Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι.
  • Προσθέτουμε 2/3 του φλιτζανιού νερό και με τις άκρες των δαχτύλων μας δουλεύουμε το μείγμα της ζύμης, για να σχηματίσουμε μικρούς κόκκους στο μέγεθος των κόκκων πιπεριού.
  • Βάζουμε σε έναν καθαρό δίσκο και αφήνουμε να ξεραθούν για 30 λεπτά.
  • Στο μεταξύ βάζουμε τις φακές να βράσουν σε 6 φλιτζάνια νερό.
  • Σιγοβράζουμε για 35 λεπτά περίπου, ή μέχρι να γίνουν τρυφερές.
  • Προσθέτουμε τους μικροσκοπικούς κόκκους στις φακές και συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο μέχρι να γίνει η ζύμη, για 5-7 λεπτά.
  • Αλατοπιπερώνουμε.
  • Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τα κρεμμύδια: σε ένα ξεχωριστό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν χρυσοκαφετί χρώμα, για 12-15 λεπτά.
  • Ρίχνουμε το ξίδι.
  • Μόλις εξατμιστεί, βγάζουμε από τη φωτιά και τα προσθέτουμε στις φακές.
  • Αναμειγνύουμε μέσα τον δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε, εάν χρειάζεται, και σερβίρουμε.

 

 

Εδώ έχουμε μια ακόμα παραλλαγή του θέματος φακές - άμυλο, ένα πιάτο που ευφραίνει καρδίαν και παίρνει το όνομα του από τα μικροσκοπικά μπαλάκια ζυμαρικών που φτιάχνονται επί τόπου και αναμειγνύονται μέσα στις φακές για να αποκτήσει αυτό το θρεπτικό, αρχαίο όσπριο ακόμα μεγαλύτερη ουσία.

 

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2017 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ