Apocalypsis
Μοιράσου το

Λίγα Λόγια
Ιστορία Όταν το εστιατόριο «Apocalypsis» ξεκίνησε την πορεία του το 2010 στην Πάτμο, στόχος ήταν να δημιουργηθεί στο νησί ένα καταφύγιο αληθινών ελληνικών γεύσεων. Ένα μέρος δηλαδή όπου ταξιδιώτες και ντόπιοι θα μπορούσαν να απολαμβάνουν ελληνικό φαγητό παρουσιασμένο άλλοτε με δημιουργικό τρόπο κι άλλοτε παντρεμένο με την κουλτούρα μιας διαφορετικής κουζίνας, μα πάντα βασισμένο σε εποχικά υλικά και σε πρώτη ύλη από τα Δωδεκάνησα. Εξού και το όνομα του: μια εκ βαθέων αποκάλυψη ενός σύγχρονου γαστρονομικού ταξιδιού στην Ελλάδα. Με τον καιρό, το εστιατόριο εξελίχθηκε σε στέκι ανθρώπων που αναζητούσαν τη γνησιότητα μιας κουζίνας που δεν έχει περιττά φτιασιδώματα και που κάθε της πιάτο είναι ισορροπημένο και ταυτόχρονα ενθουσιώδες. Η επιμονή στη φρεσκάδα των υλικών, η συνεχής έρευνα για ποιοτική πρώτη ύλη, η αρμονική ενσωμάτωση στο μενού ολοένα και περισσότερων τοπικών προϊόντων και η εφαρμογή εξελιγμένων τεχνικών μαγειρέματος σε παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, είναι τα τέσσερα στοιχεία που συνθέτουν την ταυτότητα του «Apocalypsis». Φυσικά, το να προσπαθείς σε ένα ακριτινό νησί, όπως είναι η Πάτμος, να σερβίρεις ανελλιπώς εκλεκτές λιχουδιές στους φιλοξενούμενούς σου, δεν είναι καθόλου εύκολο. Τουναντίον, πολλές φορές σε αναγκάζει να διαφοροποιείς γευστικά το μενού σου για να παραμείνεις πιστός στις αξίες σου. Κι έτσι, μέσα από τον καθημερινό αγώνα και τις δυσκολίες που συναντάς, προκύπτουν νέοι συνδυασμοί υλικών και καινούργια πιάτα. Χρόνο με το χρόνο, η κουζίνα της Πάτμου εμπλουτίζεται με ενδιαφέρουσες συνταγές, η γαστρονομικής της παράδοση διατηρείται ζωντανή μέσω της εξέλιξης και οι νεαροί μάγειρες του εστιατορίου γίνονται κοινωνοί μιας ντόμπρας γαστρονομικής κουλτούρας. Μενού Το μενού της προηγούμενης σεζόν (2017) είναι αναμφίβολα ένα πρωτότυπο πάντρεμα δωδεκανησιακής και ιαπωνικής κουζίνας. Ο σεφ Χρήστος Ξεραξούδης, ως ένθερμος υποστηρικτής της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας, αξιοποιεί τις παραδοσιακές συνταγές και τις εμπλουτίζει με άρωμα ανατολής. Χρησιμοποιώντας τεχνικές μαγειρέματος και γευστικούς συνδυασμούς από την Ιαπωνία προτείνει πιάτα που στόχο έχουν την έκρηξη των αισθήσεων. Το σιγοβρασμένο ψητό αρνάκι με κρούστα βοτάνων, ξινό τραχανά, μυζήθρα καιντοματίνια κονφί, αποτελεί μια διαφορετική εκδοχή της πατροπαράδοτης νησιωτικής συνταγής. Από την άλλη, η συνταγή του μαύρου μπακαλιάρου με γλυκιά miso, πουρέ καπνιστής μελιτζάνας και φύκια wakame hijiki, παρουσιάζει έναν από τους πρωταγωνιστές της ελληνικής θάλασσας με ιαπωνική φορεσιά. Άλλες διακρίσεις: · «Gourmet εστιατόριο ελληνικής δημιουργικής κουζίνας» από την Aegean Cuisine, 2011. · Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας: «Μοντέρνα, διεθνής κουζίνα», 2014 από την επιτροπή Χρυσών Σκούφων του περιοδικού Αθηνόραμα. · Βραβείο Χρυσού Σκούφου: «Μοντέρνα, διεθνής κουζίνα», 2015 από την επιτροπή Χρυσών Σκούφων του περιοδικού Αθηνόραμα. · Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας: «Μοντέρνα, διεθνής κουζίνα», 2015 από την επιτροπή Χρυσών Σκούφων του περιοδικού Αθηνόραμα. · Βραβείο Χρυσού Σκούφου: «Μοντέρνα, διεθνής κουζίνα», 2016 από την επιτροπή Χρυσών Σκούφων του περιοδικού Αθηνόραμα Εποχιακά(Απρίλιο έως Οκτώβριο): 19:30 - 11:00
Χάρτης
comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ