Μοιράσου το


Η Τήλος είναι πασίγνωστη για την εξαιρετική ποιότητα των αμυγδάλων της. Συναντάμε τα αμύγδαλα σε αμέτρητα γλυκά και γλυκίσματα σε όλα τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες. Στην Τήλο, καθώς και στη Λέρο, τα αμύγδαλα χρησιμοποιούνται για να γίνει η σουμάδα, ένα σιρόπι. Στην Τήλο το ασυνήθιστο αυτό ελιξίριο αποτελεί επίσης τη βάση για την παρασκευή ενός άλλου ροφήματος, που ονομάζεται δασόγαλο.

 

 

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ