Αμοργιανά Χορτοπιτάκια
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Άρθρο: Άρης Μαλανδράκης, malandra@enet.gr
Πηγή: Περιοδικό «Gourmet», Εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», Τεύχος 77, 2 Μαΐου 2010

Υλικά

  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
  • 1/2 κ. αλεύρι
  • Χλιαρό νερό
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
  • Σέσκουλα ζεματισμένα
  • Κρεμμυδάκια
  • Αγριο μάραθο
  • Δυόσμος -Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση

 

  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ: Ζυμώνουμε όχι πολύ και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα στο ψυγείο.
  • Ανοίγουμε μέτριο φύλλο και το κόβουμε σε παραλληλόγραμμα «τσεπάκια».

 

 

  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: Μαραίνουμε τα κρεμμυδάκια σε βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε το μάραθο ψιλοκομμένο και μετά τα σέσκουλα για 8'.
  • Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα.

 

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ