Αρχή
Aegean Cuisine
Μανιφέστο Κυκλαδίτικης Κουζίνας
Γίνε μέλος
Δραστηριότητες
Βιβλίο
Γλωσσάρι
Χάρτης
Forum
Είσοδος
Εγγραφή
Επιχειρήσεις
Προϊόντα
Συνταγές
Αρχή
Ορεκτικά
Χρόνος
35 λεπτά
Δυσκολία
3/10
Κυκλάδες
Μοιράσου το
Αγκιναροτυροπιτάκια
Γεωργία Κοφινά
Πηγή: Περιοδικό "Olive", Ένθετο «Πίτας Εγκώμιο», Φεβρουάριος 2010
Υλικά
1 πακέτο (450 γρ.) σφολιατάκια στρογγυλά
180 γρ. καρδιές αγκινάρας από κονσέρβα, στραγγισμένες καλά & κομμένες σε μικρά κυβάκια
2-3 κουτ. σούπας βασιλικό, άνηθο και μαϊντανό, ψιλοκομμένα και ανακατεμένα
6 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι Κρήτης τριμμένο
½ φλιτζάνι ανθότυρο ή μυζήθρα Κρήτης θρυμματισμένα
1 κρόκο αυγού ανακατεμένο με 1 κουτ. γλυκού νερό
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180
ο
C.
Ανακατεύετε τις ψιλοκομμένες αγκινάρες με τα τυριά, τα αρωματικά το αλάτι και το πιπέρι.
Τοποθετείτε στο κέντρο από κάθε σφολιατάκι ένα κουταλάκι γλυκού από το μίγμα.
Αλείφετε με λίγο νερό την περίμετρο από κάθε σφολιατάκι και τα κλείνετε πιέζοντας καλά στις άκρες με ένα πιρούνι.
Τοποθετείτε τα σφολιατάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλείφετε με τον κρόκο του αυγού.
Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Ξεφουρνίζετε και σερβίρετε τα πιτάκια ζεστά.
Please enable JavaScript to view the
comments powered by Disqus.
comments powered by
Disqus