Αγκινάρες με Ρύζι
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Πηγή: Βιβλίο «Γευσιπλοΐα», Έκδοση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Υλικά

  • 5 μεγάλες αγκινάρες
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 φλιτζάνι ρύζι «καρολίνα»
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια νερό
  • Χυμός ενός λεμονιού
  • Μαϊντανός
  • Δυόσμος
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με το ρύζι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
  • Από τις καθαρισμένες και πλυμένες αγκινάρες αφαιρούμε μερικά από τα φύλλα τους (γύρω-γύρω), ενώ κόβουμε τα κοτσάνια σε μικρές φέτες που τις προσθέτουμε στο ρύζι.
  • Χρησιμοποιούμε το μείγμα για να γεμίζουμε την καρδιά σε όλες τις αγκινάρες, τις οποίες τοποθετούμε σε κατσαρόλα.
  • Εκεί τις βράζουμε σκεπασμένες, αφού πρώτα ρίξουμε αλατοπίπερο και τις περιχύσουμε με λάδι και νερό.
  • Μετά από 45 λεπτά είναι έτοιμες και το μόνο που πρέπει να κάνουμε πριν τις σερβίρουμε είναι να ρίξουμε τον χυμό του λεμονιού.
comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ