Αχινοσαλάτα
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Νταϊάνα Κόχυλα
Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine

Υλικά

  • Κοραλλένια αυγά από 12 φρέσκους αχινούς
  • ½ φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Μαύρο πιπέρι
  • 2 κ.σ. ζουμί από τα κελύφη των αχινών
Εκτέλεση

 

  • Βάζουμε τα αυγά των αχινών σε ένα ρηχό μπολ σερβιρίσματος.
  • Χτυπάμε μαζί με σύρμα το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, πιπέρι και το ζουμί.
  • Περιχύνουμε τα αυγά με το μείγμα αυτό και σερβίρουμε αμέσως, μαζί με ψημένο φρέσκο ψωμί στη σχάρα ή μικρά παξιμαδάκια και με ούζο ή ρακή.

 

 

Οι αχινοί, τα γευστικότατα αυτά πλάσματα με τα μαύρα αγκάθια που κολλάνε στα βράχια στις ακτές πολλών νησιών του Αιγαίου, είναι μια από τις πιο περιζήτητες λιχουδιές. Ο καλύτερος τρόπος για να τους ευχαριστηθεί κανείς είναι λίγα λεπτά αφού τους ξεκολλήσει από τα βράχια να τους ανοίξει προσεκτικά και να τους γευτεί μαζί με λίγο λεμονί. Οι αχινοί είναι όμως και το υλικό μιας «σαλάτας» που βρίσκουμε σε ταβέρνες σε όλα τα νησιά, καθώς οι σαλάτες στην ελληνική κουζίνα δεν γίνονται μόνο με φυλλώδη λαχανικά.

 

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ